Opleiding & Training

3iSIM ontwikkelt en bouwt professionele simulatoren die worden gebruikt voor opleiding en training in verschillende marktsegmenten. Het doel is cursisten een zo hoog mogelijk leereffect te bieden met behulp van virtual reality.

Afhankelijk van de gevraagde toepassing kan 3iSIM zowel statische als bewegende systemen leveren. Realistische feedback van bijvoorbeeld stuur en pedalen, het gebruik van een echte voertuigcabine en een hoge grafische kwaliteit dragen bij aan een realistische ervaring.

Op het gebied van software behoren bijvoorbeeld een autonoom werkend verkeersysteem, gebruikersspecifieke verkeersomgevingen en interactieve lesscenario’s tot de mogelijkheden.
Tot slot ontwikkelt en innoveert 3iSIM ook op het gebied van beeldprojectie en -presentatie. Naast de standaard oplossingen zoals beamers en monitoren kan ook gewerkt worden met virtual reality brillen.

Door hard- en softwarecomponenten te integreren creëert 3iSIM een totaaloplossing voor de gebruiker. De systemen worden op maat gemaakt zodat deze een waardevolle aanvulling op uw huidige programma vormen.

Ontdek nieuwe opleidings- en trainingsmogelijkheden

Training in de landbouwsector

Sinds juli 2015 is in Nederland het T-rijbewijs ingegaan. Om MBO studenten een veilige en duurzame manier van opleiding te bieden is een innovatieve oplossing gevonden.

In samenwerking met fabrikant New Holland en agrarisch opleidingscentrum Terra heeft 3iSIM de tractorsimulator T-SIM ontwikkeld. Hiermee kunnen studenten compleet zelfstandig rijlessen volgen. De Virtuele Instructeur stoomt de cursisten op individueel niveau klaar voor het rijden op de openbare weg. Tevens biedt deze simulator ruime mogelijkheden voor andere landbouwtoepassingen zoals spuiten, zaaien en ploegen.

Innovatieve lesmethodes voorrangsvoertuigen

Het oefenen op de openbare weg brengt vaak grote risico’s met zich mee. Zeker wanneer er getraind wordt in het rijden op hoge snelheid met optische en geluidssignalen.

3iSIM biedt een lesmethode aan waarbij cursisten via een Elektronische Leeromgeving virtueel bekend kunnen raken met het voertuig. Vervolgens kan in de simulator een voorbereiding gedaan worden op het (prio1) rijden. Om dit zo realistisch mogelijk na te bootsen worden alle mogelijke afleidingseffecten en stressfactoren meegenomen.

Nieuwe beleving voor Transport en Logistiek

Het landschap binnen Transport en Logistiek verandert snel. Een groeiende vraag naar steeds kortere bezorgtijden vereist meer automatisering en grotere efficiency.

Door simulatie in te zetten kan het personeel dat binnen deze sector werkzaam is veilig en snel bekend raken met nieuwe processen en systemen. Of het nou gaat om het rijden op een vrachtwagen of bedienen van een heftruck; 3iSIM biedt de mogelijkheid om te oefenen in een gebruikersspecifieke omgeving.